GamingCommunityMOREPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Un exemplar din Super Mario Bros. 3 este vandut pentru 156 de mii de dolari

Mania colectionarilor si obsesia arhivistilor

Cand vine vorba de jocuri de NES si SNES, Super Mario Bros. 3 este unul din monstrii sacri. Mai in gluma, mai in serios, exista documentare si videoclipuri care explica valoarea imensa pe care jocurile de genul le poarta cu sine de-a lungul istoriei, si in inimi, si in portofele.

Doar ca sa va faceti o idee, originalul The Legend of Zelda, vechi de peste 30 de ani, a indraznit sa fie comercializat intr-o editie de colectie. Mai exact, sub forma unui cartus de NES auriu. Slabe sanse sa fi fost chiar poleit cu aur, dar in fine. Si da, acel plastic auriu a fost la mare cautare in randurile colectionarilor. Iar cei care au pus mana pe el ori l-au pazit cu strasnicie, ori l-au vandut cu succes la preturi astronomice. Iar Super Mario Bros. 3 nu face exceptie.

Super Mario Bros. 3 – Cand te dau banii afara din casa

Copia cu pricina a fost pusa la vanzare pentru suma de 156 de mii de dolari. Iar motivele care justifica pretul sunt pe cat de simple, pe atat de importante pentru comunitate. Asadar, pe langa starea excelenta in care se afla cartusul, sigilat si toate cele, logo-ul este putin diferit fata de lotul obisnuit de Super Mario Bros. 3. „Bros”-ul este pur si simplu asezat in stanga, in loc de dreapta. Iar pentru maniaci, chichita asta chiar face diferenta.

Copiile sigilate de Super Mario Bros. 3 care au logo-ul modificat astfel se gasesc foarte greu, si aproape niciodata in conditii bune spre perfecte. Heritage Auctions mentioneaza ca exemplarele astea se gasesc atat de greu, incat colectionarii au esuat ani la rand in a pune mana pe asa ceva. Iar atunci cand un astfel de exemplar iese la iveala, valoarea acestuia este imensa.

Chiar daca pretul curent este exorbitant, nu este prima oara cand o copie de Super Mario Bros. 3 usureaza drastic portofelele colectionarilor. Pana la acesti 156 de mii, cea mai mare suma pentru care jocul a fost vandut in cadrul licitatiilor a fost 21.600 de dolari, si asta in septembrie 2020.

In luna iulie a acestui an, o copie sigilata a originalului Super Mario Bros. pentru NES a spart recordul la vanzari, iar norocosul care a vrut sa se desparta de cartus s-a ales cu 114 mii de verzisori.

In prezent, Super Marios Bros. 3 detine recordul pentru cel mai scump joc video din lume. Un simplu cartus, al carui plastic da knock-out oricarei editii de colectie a oricarui joc modern. Va provoc sa imi gasiti un alt titlu demn de Cartea Recordurilor sau unul care te-ar ajuta macar sa-ti acoperi integral datoriile la banca si ratele la masina dintr-un foc si sa-ti lase si ciubuc.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button