RSS PaginaDeMediaSecuritateȘtiri ITTECH

Un elev de liceu din Australia a spart serverele „sigure” ale lui Apple

Un elev de la un liceu din Australia a atacat în mod repetat serverele Apple, reușind să descarce 90 GB din ceea ce au fost descrise ca fiind „fișiere sigure”. Adolescentul a afirmat că a putut accesa de asemenea și conturile clienților.

Site-ul The Age arată că hack-urile au început atunci când băiatul – căruia nu-i poate fi dezvăluit numele din motive legale – avea 16 ani și a continuat să facă acest lucru o perioadă. Accesul său se spune că include „chei autorizate [care] acordă acces de log-in utilizatorilor„.

Apple a detectat într-un final accesul neautorizat și l-a raportat FBI-ului, care a lansat o investigație. Când sursa intruziunilor a fost depistată în Australia, poliția federală australiană (AFP – Australian Federal Police) s-a alăturat la ceea ce a devenit deja o investigație internațională.

Adolescentul – despre care se spune că este bine cunoscut în comunitatea hackerilor – a folosit VPN-uri și alte instrumente pentru a încerca să evite urmărirea, dar sistemele Apple au înregistrat numerele de serie ale MacBook-urilor folosite pentru a efectua atacurile.

Două laptop-uri Apple au fost confiscate, iar numerele de serie au corespuns numerelor de serie ale dispozitivelor care au accesat sistemele interne.

Un telefon mobil și un hard disk au fost de asemenea confiscate, iar adresa IP … a corespuns intruziunilor în organizație.

Adolescentul a pledat vinovat și va fi condamnat luna viitoare. Avocatul elevului a spus că băiatul a efectuat atacurile „pentru că era un fan al companiei” și spera să lucreze acolo – o perspectivă care acum pare destul de puțin probabilă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button