PC&Consoles

Un dezvoltator de jocuri a fost cumparat pentru 8.6 miliarde de dolari

A doua cea mai mare afacere din industria jocurilor a avut loc saptamana aceasta, studioul Supercell fiind cumparat de compania Tencent pentru suma de 8.6 miliarde de dolari.

Supercell este studioul finlandez din spatele unui numar de jocuri de succes pentru mobile, precum Clash of Clans. Pana acum, studioul se afla in proprietatea grupului de telecomunicatii SoftBank, care a cumparat studioul cu ani in urma la un pret aproape de 3 ori mai mic. De atunci, Supercell a tot generat profit in mod constant, doar in ultimul an studioul avand o cifra de afaceri de 2.38 miliarde de dolari.

Tencent nu este la prima sa achizitie de acest fel, dimpotriva, se pare ca incearca sa puna mana pe cat mai multe studiouri de jocuri cu putinta. Compania de holding chinezeasca detine in acest moment si producatorul unui alt joc excesiv de popular si profitabil, Riot, cu al sau League of Legends.

Afacerea de achizitie a studioului Supercell este printre cele mai mari din industria jocurilor, dar tot paleste in comparatie cu fuziunea dintre Activision si Blizzard/Sierra, care s-a apropiat de 19 miliarde de dolari in anul 2007.

[Reutes]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button