PC&Consoles

Un dezvoltator de jocuri a comis o „crimă de război”

Convențiile de la Geneva reprezintă un număr de tratate menite să împiedice lucruri precum folosirea de arme biologice asupra civililor. Mai recent, au transformat un dezvoltator de jocuri într-un „criminal de război”. Cum exact? Prin cinci pixeli.

Introversion Software, studioul care a creat Prison Architect, s-a trezit înainte de Crăciun cu o înștiințare neașteptată în căsuța poștală. Aceasta era de la Crucea Roșie din Marea Britanie și aducea la cunoștința membrilor studioului că au încălcat Convențiile de la Geneva tocmai prin jocul Prison Architect.

Jocul, un simulator de construit și management de închisori, se întâmplă să includă și ambulanțe. Acestea nu sunt o parte importantă din Prison Architect, dar apar din când în când pentru câteva secunde. Pe acele ambulanțe creatorii jocului au pus o cruce roșie de cinci pixeli lățime, considerând că ar fi un semn universal acceptat pentru a descrie îngrijirea medicală. Și aveau dreptate, dar crucea roșie aparent nu prea poate fi folosită astfel.

Crucea Roșie i-a înștiințat că folosirea simbolului în alt context decât cel al Crucii Roșii este ilegal, și ca urmare i-a rugat pe cei la studiou să înceteze să îl mai folosească. La urma urmei, încălcau legi care în efect îi făceau „criminali de război”, precum și legea Regatului Unit.

Studioul s-a conformat, făcând crucea verde, și punându-și numeroase întrebări precum „De ce crucea roșie apare pe cam fiecare pachet de sănătate din fiecare joc făcut vreodată?” și „Cât de disfuncțională poate fi Crucea Roșie dacă angajează oameni doar pentru a lua la mână jocuri pentru a vedea dacă sunt cruci roșii în ele și pentru a soma creatorii acelor jocuri, în loc să folosească acei bani, primiți din donații, pentru ajutor umanitar?”.

Aparent, foarte.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

6 comentarii

  1. Sa te vedem pe tine cum dezvolti tu un joc pentru genii.De curiozitate,cu ce jocuri de intelectuali te delectezi?

  2. Dupa comentariul tau promit ca nu te voi judeca. Dar abtinete la astfel de comentarii! Esti totusi pe un domeniu public. Daca pt tine nu este interesant sau nu il intelegi nu inseamna ca ceilalti trebuie sa fie catalogati. Seara placuta.

    Zonait multumim pt stirile prompte! Keep up the good work.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button