MORE

Un consilier al lui Vladimir Putin are un site de torente

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a desemnat saptamana trecuta un nou director al Institutului pentru Dezvoltare si a Internetului, un individ numit German Klimenko.

Acesta a criticat deja comportamentul marilor companii de multi-media, care „terorizeaza” publicul care in acest moment nu are bani suficienti pentru a-si permite continutul disponibil la vanzare, din cauza starii precare a economiei. Si ar trebui sa fie reluata discutia asta despre piraterie abia atunci cand economia se afla intr-o stare mai buna. Nici site-urile sau serviciile care blocheaza si restrictioneaza continutul nu fac vreun beneficiu poporului.

Prin coincidenta, se intampla ca una din companiile lui Klimenko sa fie responsabila pentru operarea site-ului de torente Torrnado.ru, care poate ca nu este foarte popular, fiind abia pe locul 2334 in topul federatiei, dar tot cam bate la ochi.

Rusia si CIS oricum beneficiaza de avantaje imense de pret, in comparatie cu uniunea Europeana, pentru multi-media, in special pe partea de software si jocuri.

Ani la randul au avut preturi ajustate pentru economia locala, unii localnici fiind in stare completa de soc atunci cand au vazut pe Steam un joc precum noul King’s Quest la pretul de 40 de euro si nu la traditionalul pret scazut. Au inceput chiar sa explice atunci pe forumul Steam cum ca „in tara este saracie si ei n-are”. De parca asta ar fi o scuza.

[Torrentfreak]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button