MORE

Un concurs de fotografie castigat de un photoshop ordinar

Din categoria: „Ai crede ca o companie care produce aparate foto ar putea sesiza un photoshop ordinar”, Nikon a organizat recent o competitie pe internet, obiectul acesteia fiind evident o fotografie inedita realizata cu un aparat produs de firma mai sus mentionata. Din pacate, rezultatul nu a fost … tocmai fericit.

Concursul avea ca subiect realizarea de fotografii inedite, iar castigatorul, un individ numit Chay Yu Wei, a dobandit victoria cu o fotografie care arata senzational, cel putin la prima vedere, aceasta reprezentand o scara de incendiu la capatul careia se poate vedea un avion.

nikonprize

Doar o mica problema… poza este manipulata in Photoshop. Mai exact, avionul, elementul central al compozitiei, nu exista in realitate. A fost adaugat dupa ce poza a fost facuta, si nici macar intr-un mod convingator, fiind un dreptunghi foarte evident in jurul acelui avion.

Daca aveti setarea de luminozitate data prea tare la monitor, s-ar putea sa nu fie atat de usor de vazut, dar cu o o simpla corectie de iluminare, devine evident ca avionul a fost adaugat dupa ce poza a fost deja facuta.

photoshopped

Cum nu a putut depista Nikon aceasta Manipulare fotografica este cam neclar, totusi, nu este nici prima, nici ultima oara cand incidente de acest tip au loc. Dar cel putin nu era un concurs foarte important, castigatorul primind o geanta.

Totusi, acum ca internetul are ceva nou de care sa rada, s-au deschis portile Photoshopului!

response1 response2 response3 response4 response5

response6

[Peta Pixel]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button