Gaming

Un concept de Netflix pentru gameri a aparut pe Kickstarter

Netflix, a inceput modest, pe vremurile cand DVD-urile erau livrate la usa si returnate, la fel si cu alte entitati din Statele Unite care daca nu vindeau filme, le inchiriau. Acum, tehnologia s-a mai schimbat, iar una dintre cele mai profitabile afaceri, inchiriatul, a inceput sa prinda o forma si in industria gaming-ului, existand deja proiecte de Video Game Streaming on Demand de peste zece ani. Iar Just4Gamers este unul dintre cele mai ambitioase.

Just4Gamers este un serviciu de streaming un pic mai special. Acesta nu iti livreaza un video a unui individ care se joaca, ci pur si simplu te lasa sa interactionezi direct cu cele 40 de titluri pe care aplicatia o va avea la lansare. Mai mult, toate cele 40 de jocuri vor fi disponibile gratuit prima luna, putand sa incerci cum functioneaza si ce poate sa ofere un astfel de serviciu. In esenta, cam aceasi chestie ca si in cazul Netflix, doar ca in loc de filme, ai jocuri. 

Una dintre promisiunile realizatorilor este ca abonatii Just4Gamers nu vor avea nebvoie de un PC de tip uzina pentru a rula jocurile in cauza, intreaga procesare facandu-se pe sistemele lor, nu pe PC-ul utilizatorului. O mica parte din datele jocului vor fii descarcate in hard-ul utilizatorului, restul urmand sa se descarce in timp ce gamerul experimenteaza jocul. Intregul sistem bazandu-se pe ceea ce realizatorii au numit : Interograre si vizualizare a componentelor, astfel orice computer poate rula orice joc, indiferent de specificatii.”

Geniile din spatele aplicatiiei sunt doar niste studenti, telul fiind sa aduca grafica si performanta celor care nu detin un PC high end, problema actuala fiind faptul ca nu pot sustine un numar mare de abonati, echipamentul permitand doar un numar limitat. Asta cel putin pana cand aplicatia nu prinde un pic de avant si au ceva fonduri.

O singur problema! Conform paginii de Kickstarter si spuselor realizatorilor, acestia trebuie sa interogheze sistemul si componentele acestuia, iar metoda prin care fac asta nu a fost facuta publica, existand potentiale brese de securitate, mai ales in cazul unui program intruziv care iti i-a la rand fiecare componenta si trimite date catre o baza de date centrala. Dar, sarind peste acest inconvenient, s-ar putea constituii intr-un competitor Steam, asta daca isi joaca cartile cum trebuie.

[Kickstarter]

Articole asemanatoare

17 comentarii

      1. Ma intreb de ce nu au spus de OnLive. Si ala e ambitios prin idee si practic acelasi lucru. Sm jucat si eu pe el ce nu puteam rula acasa.

  1. Mi-ar placea sa fie introdus un sistem prin care companiile sa faca jocurile astfel incat sa ofere o experienta placuta si pe specificatii modeste. O chestie de tipul „jocul x este certificat ca merge la 24-30fps 720p pe Intel HD xxxx”, cerintele schimbandu-se la fiecare ~2 ani

  2. Deja este ceva de genu pe SmartTV-uri, pe Samsung, LG si Amazon in meniul SmartHUB se afla GameFly, introduci controller de xbox si poti sa joci jocuri gen: Batman Arkham City, The Witcher…Borderlines, Medal of honor etc..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button