MORE

Un calculator a invins un campion mondial la Go

Batalia intelectuala dintre oameni si calculatoare se incinge din nou. Dupa ce Deep Blue a dovedit ca un calculator poate juca sah mai bine ca un om, invingandu-l pe Garry Kasparov in 1997, acum nici la Go omenirea nu mai are suprematia.

Calculatorul dezvoltat de DeepMind, acum o ramura a Google, a fost capabil sa il invinga pe Lee Sedol, un campion mondial la Go, folosind un nou program numit AlphaGo. Poate ca nu suna a fi o mare reusita, dar va asigur ca este.

Go are un grad de complexitate mult mai mare ca sah, din cauza numarului de miscari posibile, iar pentru a putea castiga, calculatorul DeepMind a avut nevoie de un nivel de intuitie similar cu cel al unui om.

AlphaGo functioneaza prin analizarea meciurilor anterioare, iar apoi prin simularea de sesiuni in care juca impotriva sa, gasind metode progresiv mai eficiente prin care sa castige. Simplu spus, calculator isi imagina meciuri de Go si invata din ele.

Pentru cei care sa vad evenimentul, acesta este disponibil in totalitate mai jos. Nu este un meci scurt, dureaza cateva ore.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button