GamingPC&ConsolesTech&IT

Un cod sursă făcut de comunitate pentru Diablo apare pe internet

Mai știți cum ne așteptam cu toții ca Blizzard să anunțe o variantă refăcută a lui Diablo 1, cu suport pentru rezoluții moderne, dar cu tot farmecul originalului? Știți voi, ca un joc de sine stătător, nu ca un eveniment ocazional din expansion-ul altui joc. Ce frumoase păreau vremurile alea.

Dar acele vremuri ar putea răsări din nou, pentru că și-a făcut apariția pe GitHub codul sursă al lui Diablo. Ce e drept, nu este codul sursă adevărat, ci o variantă creată de un individ care își spune „GalaxyHaxz” pe baza retro-ingineriei jocului și posibil cu ajutorul unor variante de debug ce au fost rătăcite de-a lungul anilor. Varianta aceasta a lui Diablo se numește Devilution și include doar codul sursă, care încearcă să emuleze până la ultimul bug experiența inițială a jocului. Resursele de grafică/sunet necesare pentru a transforma codul într-un joc efectiv nu există.

Nu prea este clar cât timp va putea exista acest cod sursă pe GitHub, din moment ce probabil cei de la Blizzard nu vor fi foarte bucuroși de existența sa. Dar atât timp cât este pe acolo, poate fi descărcat de cei curioși să încerce să creeze variante ceva mai sprintene ale lui Diablo, să adauge înapoi mai ușor conținut lipsă și să facă o treabă mai bună cu a crea un remake al originalului decât a făcut Blizzard cu acea glumă proastă din Diablo 3.

[Gamasutra]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button