MORE

Un „ciber-patogen” ascuns pe iPhone-ul problematic

Disputa dintre Apple si autoritatile din SUA care investigheaza atacul terorist din San Bernadino a luat o noua intorsatura, una care pare sa dezvalui un mic detaliu despre intentiile acelor autoritati, si ofera acestei situatii foarte tensionate o tenta comica.

Unul din avocatii districtului care se ocupa de acest caz a declarat ca Apple trebuie sa ajute la spargerea telefonului, deoarece acesta ar putea ascunde un „ciber-patogen” care zace si abia asteapta sa fie activat si folosit pentru a infecta intreaga retea informatica a statului, din moment ce telefonul era cel de serviciu al suspectului.

Pentru cei neinitiati, va voi explica ce este un „ciber-patogen”. Nu exista asa ceva. Simplu spus, autoritatile invoca acum motive inspirate din seriale precum CSI sau fiecare film oribil despre hackeri pentru a gasi motive sa forteze Apple sa sparga acel telefon.

Autoritatile se tem ca telefonul a fost folosit pentru a introduce o vulnerabilitate in infrastructura statului, care este mascata de sistemul de operare iOS.

Morala povestii: Atunci cand incerci sa convingi o companie ca spargerea unui telefon este o chestiune de siguranta nationala, ar fi bine sa nu o faci invocand motive scoase din al patrulea film Greu de Ucis.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button