MORE

Un candidat la presedintia SUA viseaza la internetul Romaniei

In acest moment, SUA se afla in mijlocul campaniei electorale… asta desi alegerile sunt abia in noiembrie. Unul din candidati este un anume Bernie Sanders, care nu prea este multumit de o varietate de lucruri din natiunea sa, cum ar fi viteza la internet si disponibilitatea sa.

Intr-un Tweet, acesta s-a plans de faptul ca un Bucurestean de rand are acces la internet mai rapid decat cea mai mare parte din SUA, si are perfecta dreptate.

Chiar daca SUA a fost una din tarile responsabile pentru dezvoltarea internetului, ca infrastrucutra este la pamant. De ce? Pentru ca in SUA nu exista competitie pe segmentul de telecomunicatii. Marile companii au primit chiar cateva sute de milioane de dolari in 1996 de la guvern cu scopul a-si pregati infrastructura pentru viitor, dar au folosit acei bani mai mult pentru a se cumpara reciproc, pana cand publicul a devenit captiv si lipsit in multe cazuri de abilitatea de-a alege un provider de internet, doar unul fiind disponibil intr-un oras intreg.

Iar in cazul in care sunt mai multi provideri, adesea au teritoriul impartit, pentru a nu se calca pe picioare, pentru ca stim cu totii ca asta inseamna capitalismul si piata libera…

Desigur, si aceste companii ofera internet de 1Gb/s, asa cum avem si noi, doar ca trebuie sa platesti pe el cam salariul pe doua luni… salariul de la noi, adica. Abia de cand Google a inceput sa intre pe acest segment au inceput sa se mai sperie marile companii de telecomunicatii, in sensul ca lucreaza la implementarea de legi care sa impiedice orice forma de competitie.

Pe scurt, mult noroc lui Bernie Sanders.

[Ziarul Financiar]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button