Telefoane

Un camion plin de iPhone-uri a fost jefuit de români

Se spune că iPhone nu este un dispozitiv prea popular în România, dar nu înseamnă că românii nu adoră acest telefon. Unii poate chiar prea mult… deși, intenția lor poate nu era cea de a le folosi, ci de a le vinde.

Un grup de cinci români au fost arestați în Olanda sub acuzația de furt a conținutului unui camion plin cu telefoane de tipul iPhone. Camionul în sine nu a fost furat, iar acțiunea nu a fost efectuată în timp ce camionul era staționar. Conform autorităților din regiune, aceștia au reușit să sustragă telefoane în valoare de o jumătate de milioane de euro în timp ce camionul se afla în mișcare.

Escapada a fost efectuată pe timp de noapte, pe 24 iulie lângă orașul Horst, cu ajutorul unei dube modificate pentru a permite hoților să iasă din mașină în timp ce aceasta era în mișcare, pentru a putea descuia camionul aflat în tranzit. Lipsa telefoanelor a fost observată abia după ce camionul ajunseseră deja la destinație.

iPhone-urile au fost recuperate în cea mai mare parte, autoritățile încercând acum să își dea seama dacă cei responsabil au cumva legătură și cu alte jafuri similare care s-au tot petrecut prin Europa în ultimii ani.

[The Guardian]

 

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button