PCTECHTech&IT

Un calculator Apple s-a vândut pentru 375 de mii de dolari

Toată lumea se plânge că Apple face produse foarte scumpe, în special calculatoare care tind să coste numeroase mii de dolari. Dar în comparație cu acest calculator Apple, toate par ieftine.

Și care este acel calculator? Primul Apple Computer, numit acum și Apple-1. Un exemplar perfect funcțional a fost achiziționat recent de către un cumpărător anonim la o licitație din Boston pentru suma de 375 de mii de dolari. Calculatorul este o veritabilă piesă de muzeu, atât pentru că este antic, precum și pentru că este rar.

Au fost produse aproximativ 150 de exemplare, toate fiind construite manual de Steve Wozniak și asamblate cu ajutorul lui Steve Jobs, în anul 1976. Sistemul a avut un succes suficient de mare pentru cei doi (în esență întreaga companie la acel moment) încât un an mai târziu să fie în stare să pună bazele unei companii serioase cu un produs nou și foarte atractiv, calculatorul Apple 2.

În cazul în care nu mai țineți minte, Apple 2 a fost vreme de aproape 12 ani printre cele mai populare PC-uri făcute vreodată, fiind întrecut doar de ZX Spectrum și milioane sale de clone, Commodore 64 și PC-ul IBM… pe care practic încă îl folosim cu toții în acest moment.

[TheWeek]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button