MORE

Un brevet Apple descrie cum Siri poate deosebi șoaptele

Un nou brevet dezvăluit recent arată cum Apple lucrează pentru a face îmbunătățiri asistentului virtual Siri și capacităților sale de bază. Apple a depus inițial brevetul în 2016, dar a fost făcut public abia de curând.

În esență, acest brevet acoperă modul în care detectează Siri atunci când un utilizator șoptește și, ulterior, dă toate răspunsurile tot în șoaptă.

Așa cum a raportat prima dată Gizmodo, Apple scrie în brevet că guvernează „un asistent digital care este capabil să detecteze o intrare de voce șoptită și să ofere un răspuns de asemenea șoptit„.

Compania continuă să explice câteva cazuri de utilizare pentru o astfel de caracteristică. De exemplu, compania scrie că ar putea fi folosită într-o bibliotecă în care vorbitul cu voce tare ar putea fi interzis. Mai mult, Apple spune că șoptirea lui Siri îi va ajuta pe utilizatori să respecte colegii lor în timpul muncii.

Desigur, Apple citează și preocuparea pentru confidențialitatea unei astfel de trăsături. Pentru ca un utilizator să șoptească lui Siri și aceasta să-i șoptească înapoi ar însemna teoretic că informații mai sensibile să poată fi partajate prin intermediul asistentului vocal.

Ideea centrală a brevetului este că Siri ar fi capabil să recunoască când un utilizator șoptește, ceea ce ar fi probabil o caracteristică dificilă de implementat – mai ales atunci când Siri se luptă deja cu niște comenzi și medii mai dificile. Compania însă declară că un dispozitiv precum iPhone sau Apple Watch ar putea măsura modelele de amplitudine și frecvență ale intrărilor pentru a detecta șoaptele. În plus, brevetul sugerează că Siri ar putea chiar să recunoască tonul folosit de utilizator și să răspundă într-un ton similar.

Este întotdeauna important de reținut totuși că brevetele nu întotdeauna indică complet caracteristicile viitoare. Cu toate acestea, ele sugerează ce fel de muncă face Apple în spatele scenei. Dacă această caracteristică va vedea vreodată lumina zilei, rămâne de văzut.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button