MORE

Un băietel din Coventry a devenit cel mai tanar specialist in computere din lume

Un băietel din Coventry a devenit cel mai tanar specialist in computere din lume. Ayan Qureshi este acum un Microsoft Certified Professional, pasul urmator după trecerea examenului Microsoft, pe care acesta l-a dat la doar… cinci ani! Ayan, care are acum șase ani si al cărui tată este consultant IT, si-a înființat propria sa retea de calculatoare acasa.

El a declarat pentru BBC că examenul i s-a parut dificil dar placut, și speră să înființeze in Marea Britanie un hub tech intr-o buna zi.

Au fost întrebări cu variante multiple, intrebari drag-and-drop, întrebări hotspot și întrebări bazate pe scenarii”, a declarat micutul pentru BBC Asia Network. Cea mai grea provocare a fost să explic limbajul testului unui copil de cinci ani. Dar se pare ca s-a prins repede și are o memorie foarte bună”, a explicat tatăl lui Ayan, Asim. Dl. Qureshi l-a introdus pe fiul său in lumea computerelor la varsta de 3 ani. El l-a lăsat pe acesta să se joace cu vechile sale computere, pentru a putea înțelege cum functioneaza hard disk-urile sau placile de baza. „Am observat faptul ca orice ii spuneam, a doua zi el isi amintea tot, așa că am început să-i ofer mai multe informații „, a explicat el.

Ayan are propriul sau laborator de informatică la casa sa din Coventry, care conține o rețea de calculatoare pe care a construit-o. El petrece în jur de două ore pe zi invatand despre sistemul de operare și cum se instalează programele. Când băiatul a ajuns să dea examenul Microsoft, supraveghetorii s-au ingrijorat de faptul ca era prea tânăr pentru a fi un candidat credibil, dar tatăl său i-a asigurat că Ayan va fi bine pe cont propriu.
Testul este de obicei luat de persoanele care doresc să devină tehnicieni IT.

Familia lui Ayan s-a mutat în Anglia din Pakistan în anul 2009. „Sunt foarte fericit și foarte mândru, nu vreau să-l văd stabilind un record mondial în fiecare zi, dar vreau să fie cel mai bun in orice ar face in viata lui” a declarat mama sa. Ayan spune că speră să lanseze un hub IT in Marea Britanie similar cu Silicon Valley, hub pe care intenționează sa-l numeasca E-Valley, si asta pe langa o companie proprie pe care doreste sa o infiinteze.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button