MORE

Un autobuz electric facut prin 3D printing controlat de un AI. Bun venit in viitor.

Daca vreti un semn clar ca ne aflam in viitor, nu doar dupa modul in care ceasul tot refuza sa stea pe loc, atunci ati nimerit unde trebuie.

Local Motors, o companie care are ca obiectiv sa produca masini construite folosind imprimante 3D, a creat un autobuz electric prin imprimare 3D care in loc sa fie condus de un om, este pilotat de un AI. Si nu de orice AI, ci chiar de Watson, celebrul calculator facut de IBM.

Autobuzul se numeste Ollie si a intrat in serviciu in Washington DC. Acesta poate cara 12 oameni oriunde vor, „soferul” fiind capabil sa inteleaga unde il roaga pasagerii sa fie condusi. Pe langa asta, poate raspunde si la intrebari despre cum functioneaza tehnologia pe care a fost construit.

Daca nu are loc vreun incident nefericit, atunci Ollie se va extinde si in alte colturi din lume, cum ar fi Berlin, Canaberra, Copenhaga, Las Vegas si Miami. Autobuzul nu va merge tocmai pe rute prestabilite, ci chiar poate fi chemat de pasagerii sai la o statie atunci cand au nevoie de el, folosind o aplicatie de pe telefon.

Obiectivul final al companiei Local Motors este sa construiasca sute de mini-fabrici in toata lumea, care ar fi capabile sa scoata la imprimanta si sa asambleze un autobuz ca Ollie in numai 10 ore.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button