MORE

Un atac masiv de ransomware a lovit internetul

Sper ca nu ati umblat pe internet prea mult in ultimele zile sau ca ati avut protectie si un ad blocker, pentru ca un numar mare de site-uri au inceput sa livreze ransomware prin reclame.

Site-uri foarte mari si in mod normal sigure, precum ce al BBC, New York Times, MSN, AOL, Answers si multe, multe altele, au fost infectate de o specie foarte stresanta de ransomware.

teslacrypt-640x577

Atacul a fost efectuat prin infectarea retelelor de distribuit reclame operate de: Google, AppNexis, AOL, Rubicon, alaturi de alte retele mai mici. In cel putin unul din cazuri, domeniul retelei a fost preluat cu o zi inainte de inceperea atacului de o persoana din Rusia, oferind o idee cam de unde ar fi putut fi orchestrat atacul. brentsmedia-whois-data-640x455

La baza valului acesta de infectie a stat clasicul expolit kit Angler. Acesta se foloseste de probleme de securitate din Microsoft Silverlight si Adobe Flash pentru a executa cod malitios care infecteaza PC-ul, in acest caz cu ransomware.

Pe parcursul a numai 24 de ore se estimeaza ca zeci de mii de oameni s-au trezit cu PC-urile blocate si cu un mesaj care le cerea o rascumparare, in bitcoins, pentru a recapata controlul.

Daca vreti sa aflati detalii mai tehnice, va sugerez sa aruncati o privire pe materialele realizate de catre cei de la Trustwave si Malwarebytes.

Din senin, milioane de oameni care au ales sa foloseasca un ad blocker se simt foarte bine din cauza acestei decizii.

[ArsTechnica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button