MORE

Un APU Zen va avea puterea unui Playstation 4

Din moment ce AMD tot nu da detalii oficiale despre Zen, pe langa promisiunea ca procesoarele noi vor avea un spor de performanta de 40% fata de cele Bulldozer, recurgem iarasi la zvonurile care circula pe internet.

De data aceasta WCCFTech pare sa fi gasit informatii noi care confirma ca Zen va sosi tocmai la sfarsitul lui 2016, sub forma procesoarelor de performanta, iar in 2017 vom avea parte si de APU-uri bazate pe tehnologia Zen.

Conform zvonului, aceste APU-uri vor avea o putere aproximativa comparabila cu un Playstation 4 sau un Xbox One, ceva ce este oarecum de asteptat, avand in vedere ca aceste console sunt oricum bazate pe tehnologie AMD. Mai exact, dispun de procesoare Jaguar cu 8 nuclee si placi video oarecum dedicate din seria 7000.

Insa ideea nu este ca un APU desktop va avea puterea unui Playstation 4, ci ca un APU dintr-un laptop va avea aceeasi putere ca o consola stationara. Iar asta ar trebui sa fie oarecum impresionant, considerand cat exact consuma un APU de laptop, si ca daca nu au schimbat foarte mult reteta, APU-ul Zen  va avea doar 4 nuclee.

Insa daca are memorie HBM pentru partea video atunci ar putea fi mai puternic decat unele PC-uri contemporane… practic, daca ar folosi HBM in HSA pentru memorie de sistem, am avea parte de un sistem foarte compact si neobisnuit de puternic pentru jocuri. Dar asta este doar o speculatie.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button