Un american și-a implantat un chip cu care își deschide mașina
Dacă ai jucat prea mult Cyberpunk 2077 sau Deus EX, știrea asta o să pară ceva foarte natural: un american și-a implantat în mâini chip-uri cu NFC pe care le folosește pentru a accesa diverse conturi, ba chiar și mașina (care evident, este o Tesla).
Americanul, pe nume, Brandon Dalaly, tocmai și-a implantat al doilea chip, de data asta un VivoKey Apex care poate fi programat și poate rula mini-aplicații Java.
“Sunt într-un grup restrâns de 100 de beta-testeri, iar chipul ăsta poate securiza tranzacții online și rula aplicații java pentru carduri. Compania care a construit chip-ul are un magazin de aplicații din care poți descărca și instala tot felul de programe pe chip. Una din aplicații emulează o cheie de Tesla, deci a fost una din primele aplicații instalate pe noul chip, pentru că eu am o Tesla. Acum, când nu am cheia sau o conexiune Bluetooth cu telefonul, pot folosi direct mâna pentru a descuia mașina.”
Brandon Dalaly
Dealtfel, el s-a asigurat că operația în sine va fi filmată, postând apoi filmarea pe YouTube. Acest al doilea chip este mai mare ca primul, deci spre deosebire de prima intervenție, acum a trebuit să folosească un anestezic local. Ambele chipuri au învelișuri biocompatibile, astfel că șansele sunt aproape nule ca dispozitivul să fie respins de corp sau să existe o reacție alergică.
Jurnaliștii de la Teslarati l-au întrebat pe american de ce are două chip-uri separate. Brandon a explicat că acestea au funcții diferite. Primul chip este cel cu care își deschide casa, și în care are date medicale, de contact și legate de COVID. Acest chip poate fi scanat de orice smartphone, acțiunea deschizând un portal unde pot fi accesate informațiile în caz de urgențe medicale.
„Ideea a fost să am cheile de la casă în mâna stângă și cele de la mașină în mâna dreaptă, Ce e și mai cool este că atunci când se va activa, voi putea activa noul chip pentru tranzacții cu cardul. Voi putea să creez un card virtual și să îl folosesc oriunde există posibilitatea de plată contactless.”
Brandon Dalaly
Din informațiile furnizate, operația a costat 100 USD la atelierul local de piercing iar chip-ul în sine 300 USD. Mulțumită faptului că este beta-tester, prețul pentru chip a fost unul preferențial. Întrebat dacă și-ar mai implanta chip-uri, Brandon, care lucrează în tech, a declarat că este foarte interesat de un chip care încă nu a apărut în Statele Unite, care poate măsura temperatura corpului.
Implanturile electronice devin tot mai frecvente, tocmai pentru că facilitează diverse funcții și permit accesul mai rapid și mai în siguranță la conturi și nu numai. În ultimă instanță, asta este metoda perfectă să nu îți mai uiți cheile acasa.