PC

Un AMD R7 1800X a stabilit un record la Cinebench

În cadrul evenimentului în care AMD a dezvăluit Ryzen pentru toată lumea s-a desfășurat și o competiție mică de overclock. Rezultatele ar trebui să fie încă sub embargou, dar unii oameni s-au grăbit puțin

Un Youtuber invitat la eveniment, numit Austin Evans, a publicat din greșeală un video în care a dezvăluit de ce erau în stare un Ryzen 7 1800X la overclock. Materialul original a fost șters și înlocuit cu o variantă care nu mai conține informațiile cu pricina, dar internetul fiind internetul, partea cu pricina din video încă mai plutește prin eter.

Un Ryzen 7 1800X cu overclock a reușit să atingă un scor de 2449 de puncte în Cinebench, un nivel de performanță la care găsiți de obicei procesoare Xeon care costă câteva mii de dolari. Frecvența sa a fost ridicată până la 5.2GHz, fiind răcit de azot lichid pentru a putea rămâne stabil în timpul testului. Totuși, a obținut un scor foarte mare pentru un procesor care costă cu mult sub 1000 de dolari.

Încă nu sunt informații concrete despre cât de bine se comportă procesoarele Ryzen în overclock, dar dacă pentru 5GHz a fost nevoie de azot lichid, atunci există o șansă ca frecvențele să nu fie atât de mari pentru munca de zi cu zi. Totuși, fiind vorba de 8 nuclee, nici nu prea este de mirare că nu se pot atinge frecvențe de acest gen. Dar, cine știe, poate variantele cu 6 și 4 nuclee vor genera mai puțină căldură și pot atinge frecvențe atât de ridicate fără azot lichid.

[Tweaktown]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button