MORE

Un activist a rugat internetul sa fie polita sa de asigurare

Operatorul site-ului TheCthulhu.com, dedicat problemelor de securitate si a dreptului la intimitate pe internet, a fost arestat recent de autoritatile din Marea Britanie, in ceea ce el a numit o incercare de intimidare.

Motivul exact era „impiedicarea procesului justitiei”, iar individul cu pricina a fost eliberat cu cateva ore in urma. Dar atunci cand inca se mai afla sub arest, a decis sa puna in actiune un plan care sa ii asigure libertatea, in cazul in care urma sa pateasca ceva.

A oferit interentului acces la o serie de fisiere criptate, care din cate se pare contin informatii sensibile care daca ar deveni publice probabil vor provoca probleme pentru autoritati.

Cererea sa de ajutor a fost preluata de Edward Snowden, asa ca arhiva a fost descarcata de un numar foarte mare de oameni, care au acum in mainile lor asigurarea acestui Cthulhu.

Parola necesara pentru accesarea arhivei inca nu este disponibila, dar in cazul in care libertatea activistului va fi din nou periclitata, aceasta parola va fi publicata.

[CthulhuSec]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button