PCTECHTech&IT

Ultimul update Windows 10, fara sunet pe unele sisteme Intel

Lista de probleme a actualizarii de octombrie pentru Windows 10 pare nesfarsita, cu Intel raportand probleme de compatibilitate cu unele drivere audio.

Cel mai nou grup blocat de Microsoft de la update-ul 1809 este format din utilizatori care folosesc un set de drivere Intel incompatibile cu ultima versiune a sistemului de operare. Unii dintre cei care au descarcat deja actualizarea pot descoperi ca au probleme cu modul in care este redat sunetul pe display-uri externe cum ar fi televizoarele. Daca sunt afectati sau nu, pare sa depinda daca varianta lor de PC OEM a activat unele functii care nu sunt suportate de doua versiuni ale Intel Display Audio Driver.

Potrivit Microsoft, Intel a lansat „in mod neasteptat” doua versiuni ale unui driver pentru producatorii de echipamente originale (OEM), care la randul lor „au pornit accidental caracteristici neacceptate in Windows”. Utilizatorii afectati nu primesc astfel sunet de la un monitor sau televizor conectat la PC-ul cu Windows 10 prin HDMI, USB-C sau DisplayPort.

Actualizarea 1809 este acum blocata pentru utilizatorii cu drivere Intel versiunile 24.20.100.6344 si 24.20.100.6345. Microsoft a furnizat instructiuni pe forumul de raspunsuri pentru a verifica daca PC-ul este afectat. „Microsoft lucreaza cu Intel pentru a rezolva problema acestor drivere, inclusiv prin coordonarea cu producatorii de echipamente originale (OEM), si va oferi o solutie intr-o lansare viitoare”, au declarat reprezentantii companiei.

Microsoft subliniaza ca aceasta problema este diferita de cea care afecteaza driverul Intel Smart Sound Technology (ISST), care la randul lui a fost lansat din greseala de Intel si a cauzat probleme cu sunetul pe PC-urile cu Windows 10 1809 si 1803.

Largirea listei de componente blocate de la update-ul 1809 pare sa exemplifice problema pe care compania o are cu asigurarea calitatii, conform unor critici, insa Microsoft spune ca toate aceste blocaje fac parte dintr-o „abordare controlata a lansarii” pentru update-ul 1809 a sistemului de operare Windows 10.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button