MORE

Ultimul update iOS brick-uieste iPad-urile

Cel mai nou update de iOS, versiunea 9.3.2, pare-se ca brick-uieste iPad-urile. Numarul de rapoarte cu iPad-uri defectate a crescut pe Twitter, dupa identificarea unei probleme de hardware ce solicita ca utilizatorii sa isi efectueze restore la device-uri sau sa contacteze departamentul de suport tehnic.

Utilizatorii au inceput sa faca exact asta, trimitand tweet-uri catre canalul de twitter al Apple cu plangeri ca iPad-urile lor nu pot fi restaurate prin iTunes. Patch-ul in cauza adreseaza o vulnerabilitate cu nivel scazut de risc ce permite atacatorilor sa treaca peste lock-screen-uri pe modelul iPhone 6.

Bresa de securitate a fost gasita de inginerul Jose Rodriguez din Spania si tester-ul Benjamin Kunz Mejri din Germania, permitand atacatorilor sa acceseze lista de contacte, mesaje, setari si email-uri de pe iPhone 6s si iPhone 6s Plus in iOS 9.3.1. Vulnerabilitatea prezinta un grad scazut de risc datorita necesitatii ca atacatorii sa aiba acces fizic la un telefon in care Siri este activat si cu acces la un cont de Twitter.

Patch-ul mai adreseaza mici probleme cu calitatea audio prin Bluetooth, definitii din dictionar, introducerea adreselor de e-mail si serverele MDM. Update-ul este lansat pentru telefoane si tablete de la iPhone 4S si iPad 2 in sus, toate iPad-urile Mini si Pro si toate iPod-urile Touch de generatii 5 si 6.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button