SecuritateȘtiri ITTECH

Ultimul update al lui Facebook pe Android aproape că nu vă spionează

Facebook lansează o nouă actualizare pentru versiunea de Android a aplicației, care va permite utilizatorilor să renunțe la urmărirea locației în fundal.

Anterior, aplicația Facebook pentru Android vă permitea doar să selectați dacă să păstrați serviciile de localizare pornite sau oprite. În caz că acest serviciu era pornit, el permitea aplicației să vă urmărească și să salveze în mod constant locația, chiar dacă aplicația nu era utilizată, mai ales atunci când utilizați funcții precum Nearby Friends.

Cu această funcție nouă, dacă alegeți să activați serviciile de localizare, veți obține acum o opțiune suplimentară care vă va permite să dezactivați urmărirea locației de fundal. Acest lucru restricționează, în principiu, urmărirea locației doar pentru momentele în care vă aflați în mod efectiv în cadrul aplicației, și devine inactivă atunci când părăsiți aplicația.

Abilitatea de a restricționa aplicațiile de la utilizarea datelor de locație doar în timpul utilizării aplicației a fost prezentă în iOS de mult timp, dar Android nu avea o astfel de opțiune. De aceea, această nouă caracteristică este limitată la versiunea Android a aplicației, deoarece utilizatorii iOS pot folosi opțiunea care vine la pachet cu sistemul de operare.

Facebook va afișa o notificare pe cronologia utilizatorilor, pentru a îi atenționa pe aceștia asupra acestei noi caracteristici. Setările voastre curente vor rămâne așa cum sunt ele chiar după ce funcția nouă va fi lansată. Deci, dacă le-ați dezactivat, acestea vor rămâne oprite, dar dacă le-ați avut pornite, puteți alege să le restricționați să fie active doar cât timp utilizați aplicația.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button