RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Ultimul cofondator Siri rămas în companie părăsește Apple

Potrivit unui știri de pe site-ul The Information, ultimul cofondator Siri rămas în firmă a plecat de la Apple. Tom Gruber, care a fost șeful grupului de dezvoltare avansată a lui Siri, s-a retras într-un efort de a-și „urmări interesele personale în fotografie și conservarea oceanelor„, se arată în articol.

Pe lângă plecarea lui Gruber, șeful de căutare al Apple, Vipul Ved Prakash, a părăsit și el compania. Compania a confirmat ambele modificări site-ului The Information.

Gruber a fost ultimul cofondator Siri care a rămas în firmă. Ceilalți doi cofondatori, Dag Kittlaus și Adam Cheyer, au părăsit compania cu câțiva ani în urmă și au fost amândoi destul de critici față de direcția în care se îndreaptă Apple cu Siri.

Prakash s-a alăturat companiei în 2013, după ce Apple a achiziționat compania de căutare și analiză Topsy, unde a fost CEO. Acest acord a fost evaluat la peste 224 milioane de dolari, iar Apple a închis Topsy la doar doi ani de la achiziție.

Înainte ca Apple să reorganizeze echipa Siri, dezvoltarea a fost supravegheată de Craig Federighi – care a preluat anul trecut conducerea în locul lui Eddy Cue. Odată cu lansarea HomePod-ului și creșterea concurenței de la Google și Amazon, eforturile companiei pentru dezvoltarea lui Siri au ajuns din nou în prim plan. Ținând cont de recenta numire în funcție a noului lider de echipă și structura organizațională – și plecarea ultimului cofondator rămas – este greu să știm exact ce rezervă viitorul pentru Siri.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button