MORE

Ultimul an in care Samsung mai fabrica „plasme”

Panourile TV cu plasma nu mai sunt in topul preferintelor cumparatorilor, asta si pentru ca lista de elemente „negative” asociate cu aceste panouri este destul de mare, motiv pentru care acesta este ultimul an in care Samsung mai fabrica „plasme”.

Samsung tocmai a anuntat ca inceteaza productia de PDP (Plasma Display Panels) in acest an, compania coreeana punand inchiderea liniei de productie pe seama vanzarilor scazute si a cerererii din ce in ce mai mici pentru televizoarele cu plasma. Este de inteles, pentru ca in comparatie cu LED-ul, plasmele nu au o eficienta energetica stralucita, balansul de culoare are si el ceva probleme, luminozitatea este mai scazuta si lista continua. Este extrem de posibil ca Samsung sa inchida aceasta linie de productie pentru a face loc televizoarelor 4K, dar la fel de posibil este ca aceasta linie sa fie inlocuita de televizoare LED de buget. Nu este nimic clar. La fel cum nu este clar cat stoc exista pe piata de televizoare cu plasma Samsung.

Liniile de productie se vor inchide pe data de 30 Noiembrie, resursele de manufactuare urmand sa fie fie vandute, sau vor fi folosite pentru alte proiecte ale companiei. In acest moment, singurul jucator de pe piata care inca mai produce televizoare cu plasma pentru piata consumer este LG, dar nici acesta nu se stie cat va mai avea aceste televizoare in portofoliu.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close