GamingRSS PaginaDeMedia

Vești bune pentru iubitorii de old school! Colecțiile UIltima Underworld și Syndicate pot fi descărcate gratuit

Există un anume tip de nostalgie, și anume nostalgia față de ceva pe care nu l-ai experimentat la vremea sa. Cam așa stau lucrurile în cazul multor tineri pasionați de jocuri. Știu, și eu mă lovesc uneori de aceste trăiri, la fel cum pot spune că am apucat destule ocazii în care să mă joc titluri „de referință” atunci când a trebuit.

Există și acea apreciere în 2021 pentru aceste jocuri retro și nu e de mirare că foarte mulți dezvoltatori depun eforturi pentru a pune la dispoziția publicului versiuni remasterizate ale unor titluri importante, în conformitate cu standardele actuale. La fel, există și puriștii care preferă oricând un DOSBox pe un calculator suficient de norocos cât să aibă în burdihan un RTX recent. Însă astăzi ne vom rezuma la trecerea în revistă a unei compilații old school, potrivită mai ales pentru fanii RPG-urilor.

Ultima Underworld și Syndicate revin pe sistemele moderne

Prin 1992, peste schițele unui predecesor simplist apărut cu doar un an în urmă, lua naștere un RPG destul de ambițios pentru vremea sa: Ultima Underworld. Era unul din primele titluri care încercau cu timiditate rețeta sandbox-ului, iar seria s-a dezvoltat rapid, invitând jucătorii într-o lume cu specific de dungeon crawler rudimentar, dar plăcut. Două dintre aceste jocuri sunt oferite gratuit sub forma unui pachet care conține Ultima Underworld: The Stygian Abyss și Ultima Underworld II: Labyrinth of Worlds.

Ultima Underworld

În 1993 apărea încă un titlu interesant din punct de vedere al esteticii și al elementelor RPG. Cu o abordare futuristă, Syndicate Plus este printre primele exemplare care aduc în mediul virtual ideea de cyberpunk. Jocul a fost dezvoltat de Bullfrog, din care face parte Peter Molyneux (poate vi-l amintiți dacă aduc în discuție Dungeon Keeper și Fable).

Syndicate Plus, alături de Syndicate Wars, îi transportă pe jucători într-o lume distopică, uzurpată de megacorporații *ahhh, clasic*. Cei care se joacă îndeosebi RPG-uri vor recunoaște o rețetă tradițională din care nu lipsesc armele și obiectele diverse ce pot fi utilizate și interacțiunea cu mediul jocului dintr-o perspectivă izometrică unde au loc bătălii în timp real.

De unde puteți descărca cele patru jocuri?

Ultima Underworld 1 și 2 vin la pachet cu Syndicate Plus și Syndicate Wars în cadrul unui giveaway de pe GOG, draga noastră platformă pe care găsim atât titluri retro și indie, cât și producții Triple-A. Colecțiile pot fi descărcate de aici, însă perioada este limitată. Astfel, dacă veți pune mâna pe ele până pe data de 3 septembrie, jocurile vor rămâne permanent în librăria voastră, cu suport pentru salvări în cloud și, desigur, cu goodie-uri incluse, fie ele digital artbooks, wallpapere, soundtrack-uri oficiale și reference cards.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button