PC&Consoles

Ultima Online împlinește 20 de ani

Unul dintre cele mai vechi MMO-uri care să nu fi fost închis în mod repetat este pe cale să aniverseze 20 de ani de zile de existență.

Serverele lui Ultima Online au fost deschise în mod oficial în ziua de 24 septembrie 1997, ca un efort comun dintre Origin Systems și comunitatea care a plătit pentru acces la beta test, fiindcă Electronic Arts nu avea încredere în jocurile de acest gen la acea vreme.

Ultima Online nu a fost primul MMO, conceptul datând de pe vremea primului MUD, din anii ’70, dar a fost cel care a definit genul și primul care chiar a fost numit MMO. De atunci, Ultima Online a trecut prin multe, cum ar fi închiderea studioului Origin și preluarea sa în totalitate de către Electronic Arts, lucru ce a cam dus la secarea sa pe parcursul anului, și aproape o intrare totală în obscuritate pe măsură ce MMO-uri 3D mai prietenoase cu noii veniți începeau să își facă apariția. La un moment chiar au fost adăugați elfi în joc, deși aceștia nu există în Ultima.

În ultimii ani, de cânt Bioware EA Mythic Bioware, au cum s-ar fi numit la finalul vieții sale Mythic Entertainment, de întreținerea jocului s-a ocupat studioul Broadsword, format din foști membri ai Mythic, fără interferență de la Electronic Arts. Aceștia tot încearcă să aducă jocul într-o stare mai apropiată de zilele sale de glorie, iar în această perioadă organizează evenimente speciale pentru a marca această aniversare. Există până și o întrunire în lumea reală pentru fanii dedicați, la care își vor face apariția și câțiva din creatorii jocului.

Ultima Online continuă să fie un MMO remarcabil, oferind jucătorilor posibilitatea de-a interacționa la un nivel profund cu mediul înconjurător și cu ceilalți oameni, după cum a demonstrat și incendierea lui Lord British, avatarul folosit de Richard Garriott în joc, în timpul discursului său inaugural.

[Broadsword]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button