Tech&IT

Regatul Unit nu va adopta legea UE privind standardizarea portului USB-C, dar s-ar putea să fie obligat s-o facă

Ieri am aflat vestea cea mare. Uniunea Europeană a decis, iar portul USB-C va deveni standardul în industrie pe care vor fi nevoiți să-l adopte toți producătorii de telefoane și tablete. Doar că decizia asta nu i-a surâs Regatului Unit. Din moment ce nu mai face parte din spațiul UE, reprezentanții guvernului din UK au declarat că nu plănuiesc să respecte noua lege. Well, dacă nu o va face voluntar, o va face forțat, pentru că există o clauză care s-ar putea să oblige Regatul Unit să se conformeze.

Deși Regatul Unit nu mai este silit să se supună reglementărilor Uniunii Europene, guvernul ar putea să fie forțat să adopte legea porturilor USB-C pe fundalul unei ințelegeri post-Brexit legată de Protocolul Irlandei de Nord. În decembrie anul trecut, un raport parlamentar stipula că că acordul Brexit ar putea introuce și niște cerințe adiționale pentru electronicele comercializate în Irlanda e Nord, sub termenii menționați de Protocolul Irlandei de Nord. Cerințele cu pricina ar putea fi at par cu standardele UK, iar asta are potențialul de a crea deviații.

Acum, rămâne de văzut dacă această situație se va păstra până în 2024 sau dacă se va ivi o soluție, fie ea benevolă sau impusă forțat. Iar asta este doar un exemplu al eforturilor Regatului Unit de a transforma refuzurile astea ale standardizării portului USB-C într-o operațiune mai amplă. Din păcate, asta poate da naștere unor probleme care vor pune în dificultate regiunea Irlandei.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button