Telefoane

Uite cum îți poți transforma telefonul Android într-un „Steambox”

Mai corect ar fi „SteamStreamBox”, dar ideea este în mare parte aceeași. Mai țineți minte tableta Shield de la Nvidia? V-ați întrebat ce era așa special la ea cât să permită streamingul jocurilor de pe PC? Eh, nu mai trebuie să vă întrebați.

Moonlight Game Streaming este o aplicație de Android ce este capabilă să interacționeze cu serviciile făcute de Nvidia pentru streaming de jocuri, fără să ruleze pe o tabletă Shield. Asta înseamnă că tot veți avea nevoie de un PC echipat cu o placă video Nvidia și de GameStream activ în GeForce Experience pentru a vă putea folosi de Moonlight Game Streaming, dar nu vă mai trebuie alt hardware specializat… desigur, cu excepția unei conexiuni Wi-Fi, fiindcă procesul poate fi destul de intens în ceea ce privește lățimea de bandă.

Creatorii aplicației Moonlight recomandă totuși să aveți un telefon sau o tabletă cu hardware cât de cât performant, chiar dacă necesită minim Android 4, pentru o experiență la care latența să fie cât mai mică.

Astfel, cam orice este echipat cu un procesor apărut în ultimii ani de la Qualcomm, Samsung, sau chiar Nvidia Tegra de la 3 și până acum, va suporta streaming în 1080p la 60 de cadre pe secundă, cu o latență ce variază între 5 și 20 de milisecunde. Procesoarele Intel Atom sunt și ele suportate.

Dacă dispuneți de ceva ca un Snapdragon 600, atunci ar trebui să vă așteptați la o latență de 30 de milisecunde și de doar 30 de cadre pe secundă în 1080p. Deși 720 suportă fără probleme 60 de cadre pe secundă.

Dacă dispuneți de hardware mai slab, atunci experiența se va degrada notabil dacă nu scădeți rezoluția și numărul de cadre pe secundă. Suportul pentru decodare hardware a formatului h.265 ajută foarte mult la atenuarea problemelor.

Aplicația Moonlight va funcționa pe telefon sau tabletă, indiferent dacă ați trecut prin procedeul de root-are sau nu, și este complet gratuită. Dar tot trebuie să aveți un PC prin apropiere care conține o placă video GeForce din seria 600 sau mai nouă, și câteva jocuri. Pentru detalii complete, puteți intra pe pagina dedicată aplicației de pe forumul XDA Developers.

Și dacă vă întrebați: ”Dacă tot am PC-ul, la ce îmi mai trebuie această funcție de Streaming?”. Pentru că mereu e mai comod să joci Civilization 4 tolănit în pat, decât de pe un scaun.

[XDA-Developers]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button