TECH

Uite cum îți poți da seama dacă datele tale de acces au fost accesate într-un hack

Ploaia de hack-uri ale platformelor majore din industrie din ultimii ani ne afectează pe toți cei ce avem o oarecare prezență pe internet.

Din păcate, este extrem de greu să urmărim propria noastră istorie digitală și numărul de conturi create, mail-uri înregistrate și parole refolosite. Nu putem vorbi pentru alții, dar știm că este extrem de improbabil ca prea multă lume să folosească parole unice pentru fiecare din sutele sau miile de servicii online folosite.

Din fericire, există un serviciu online care se specializează în agregarea informațiilor din urma variatelor hack-uri care ajung publice, iar acesta se numește LeakedSource.

Leakedsource

LeakedSource îți oferă posibilitatea să efectuezi o căutare după numele contului de utilizator folosit în mod frecvent, adresa de IP (dacă ai una dedicată), adresa de e-mail, nume sau număr de telefon, iar dacă respectivul obiect al căutării este prezent în vreo bază de date ce a fost hack-uită și făcută disponibilă public la un moment dat, îți va putea spune care, când și ce informații au fost expuse.

Nu e un sistem perfect și nu te poate informa de atacuri directe sau de către atacuri ce nu au fost descoperite, dar e o unealtă extrem de utilă pentru a identifica puncte de vulnerabilitate.

Iar dacă folosești un număr restrâns de parole (sau doar una) și ești prezent în vreuna din bazele de date înregistrate? Schimbă-ți parola. Acum.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button