BusinessEconomicȘtiriTECHTelefoane

UE investighează TikTok. Gigantul întâmpină probleme și în Indonezia

Platforma de socializare în mijlocul controverselor

Uniunea Europeană a anunțat că va investiga dacă TikTok, deținută de compania ByteDance, a încălcat Digital Services Act (DSA) în domenii legate de protecția minorilor, transparența publicității, accesul la date pentru cercetători, precum și gestionarea riscurilor de design care provoacă dependență și conținut dăunător. Este a doua investigație DSA după ce platforma de socializare X, a lui Elon Musk, s-a aflat în atenția UE în decembrie anul trecut.

UE spune că investigația va aduna dovezi și poate duce la măsuri de aplicare a legii dacă se dovedesc încălcări ale DSA, durata anchetei depinzând de complexitatea cazului și cooperarea TikTok. Aceste măsuri pot include sancțiuni, amenzi, cerințe de a face modificări în funcționarea platformei sau alte intervenții juridice pentru a remedia încălcările identificate în timpul investigației. Aceste acțiuni sunt menite să asigure că TikTok respectă legislația în vigoare pentru protecția utilizatorilor și a minorilor, transparența publicității și alte obligații stipulate în DSA.

Deschiderea procedurilor formale eliberează Coordonatorii de Servicii Digitale (autorități de reglementare statale), sau orice altă autoritate competentă a statelor membre ale UE, de puterile lor de a supraveghea și aplica DSA în legătură cu presupusele încălcări ale Articolului 28(1).

foto Freepik

TikTok a confirmat primirea unui document de la Comisie, cu decizia UE de a deschide o investigație. Compania a mai spus că a răspuns tuturor solicitărilor anterioare de informații ale Comisiei, dar nu a primit încă nici un feedback cu privire la acestea. În plus, TikTok a menționat că o ofertă anterioară pe care a făcut-o pentru ca personalul său, responsabil cu siguranța copiilor, să se întâlnească cu oficialii Comisiei Europene încă nu a fost acceptată.

Compania a declarat pentru TechCrunch: ”TikTok a fost pionier în implementarea unor funcții și setări pentru protecția adolescenților și pentru a împiedica accesul persoanelor sub 13 ani pe platformă, probleme cu care se confruntă întreaga industrie. Vom continua să colaborăm cu experți și industria pentru a menține tinerii în siguranță și așteptăm cu nerăbdare ocazia de a explica în detaliu această muncă Comisiei.

TikTok are probleme și în Asia, platforma încalcă în continuare legislația Indoneziei care interzice tranzacțiile în aplicație, a declarat, marți, un ministru din cabinet, notează Reuters. Compania a fost nevoită să închidă recent lansatul serviciu de comerț electronic, TikTok Shop, în Indonezia. Guvernul a interzis cumpărăturile online pe platformele de socializare anul trecut, pentru a proteja comercianții mai mici și datele utilizatorilor.

Teten Masduki, ministrul indonezian pentru întreprinderile mici și mijlocii, care a criticat frecvent TikTok Shop înainte de interdicția de anul trecut, a declarat că TikTok încă nu s-a conformat reglementărilor. Ministerul Comerțului din Indonezia a spus că încă analizează cum să răspundă cel mai bine la această problemă. TikTok a declarat anul trecut că intenționează să investească miliarde de dolari în Asia de Sud-Est, inclusiv în Indonezia, cea mai mare economie a regiunii.

 

 

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button