MORETech&IT

UE anchetează planurile de achiziție a lui Shazam de către Apple

Apple a confirmat intenția de a cumpăra serviciul de etichetare a muzicii Shazam în decembrie, dar achiziționarea de către Apple a firmei din Londra încă nu a primit aprobarea UE privind reglementarea antitrust. Apple și-a mutat intenția de a încheia tranzacția în martie, când Comisia Europeană a preluat controlul asupra procesului de aprobare, iar astăzi a fost promisă decizia de a încheia tranzacția sau de a lansa o investigație aprofundată.

Anunțată întâi de Reuters, Comisia Europeană a trecut oficial la lansarea unei investigații „în profunzime” de patru luni asupra acordului propus înainte de a permite sau a bloca preluarea acestui serviciu de către Apple. CE declară că riscul achiziționării este limitarea alegerii serviciilor de streaming de muzică.

Tranzacția propusă presupune achiziționarea companiei Shazam de către Apple. Aceasta ar combina doi jucători semnificativi și bine cunoscuți în industria muzicii digitale, care sunt în principal activi în domenii de afaceri complementare. În particular, Apple oferă serviciul de redare muzicală „Apple Music”, care în ultimii trei ani a devenit al doilea furnizor de servicii de streaming muzical din Europa. Shazam oferă cea mai bună aplicație de recunoaștere a muzicii pentru dispozitive mobile din Spațiul Economic European (SEE) și din întreaga lume. Aplicațiile de recunoaștere a muzicii permit consumatorilor să recunoască muzica pe baza unei scurte eșantioane audio utilizând microfoanele încorporate în dispozitivele mobile.

Implicarea Comisiei Europene are loc în șapte țări, printre care Austria, Franța, Islanda, Italia, Norvegia, Spania și Suedia, care se angajează în grupul de reglementare să ia o decizie cu privire la achiziționarea de către Apple a Shazam.

În timp ce mișcarea de deschidere a unei investigații de câteva luni nu înseamnă că Apple nu va avea permisiunea de a cumpăra Shazam, înseamnă că probabil nu vom ști care este decizia CE până la sfârșitul anului. CE are 90 de zile lucrătoare pentru a lua o decizie după deschiderea anchetei, iar noul termen limită se va transfera de la ziua de astăzi la 4 septembrie 2018.

Apple nu a discutat public despre Shazam de când au confirmat planurile de a cumpăra firma, însă au numit perechea Apple Music și Shazam „o potrivire naturală” atunci când au anunțat achiziția.

Suntem încântați că Shazam și echipa sa talentată se vor alătura la Apple. De la lansarea în App Store, Shazam s-a clasat în mod constant ca una dintre cele mai populare aplicații pentru iOS. Astăzi, este folosit de sute de milioane de oameni din întreaga lume, pe mai multe platforme.

Apple Music și Shazam reprezintă o potrivire naturală, împărtășind o pasiune pentru descoperirea muzicii și oferind utilizatorilor noștri experiențe muzicale extraordinare. Avem pregătite planuri interesante și așteptăm cu nerăbdare să ne combinăm cu Shazam după aprobarea acordului de astăzi.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: UE anchetează planurile de achiziție a lui Shazam de către Apple | Stiri online - Cele mai noi stiri | Sursedestiri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button