PC&ConsolesGaming

Uniunea Europeană a dat undă verde achiziției Activision-Blizzard de către Microsoft

Mult a fost, puțin a rămas. Asta este propoziția care circulă prin mințile executivilor Microsoft zilele astea. Iar asta pentru că Uniunea Europeană tocmai a dat undă verde achiziției Activision-Blizzard, o veste grozavă pentru toată lumea (poate mai puțin pentru Sony). Investigația a început tocmai în octombrie și principala arie care s-a aflat sub lupa atentă a oficialilor europeni a fost poziția Microsoft în spațiul de cloud gaming.

Concluziile anchetei sunt:

  • Achiziția nu ar oferi celor de la Microsoft stimulente pentru a nu oferi jocurile din catalogul Activision-Blizzard pe consolele Sony
  • Chiar dacă Microsoft ar alege să blocheze lansările jocurilor noi pe Playstation, asta nu ar afecta prea mult industria consolelor de jocuri video
  • Chiar și înainte de achiziție, Activision nu și-a urcat jocurile în cloud
  • Dacă Microsoft face jocurile Activision exclusive pentru sistemul lor de jocuri în cloud, asta ar duce la o creștere mai înceată a pieței din cauza competiției reduse

Toate punctele de mai sus sunt valide, dar cred că ultimul este și cel mai interesant. Practic, Uniunea Europeană spune că exclusivitatea jocurilor Activision pe serviciul Microsoft de cloud gaming este lucrul care are cele mai mari ramificații și poate afecta serios piața, dar dacă asta nu se întâmplă, tranzacția poate trece mai departe.

Bine, spun „poate trece mai departe” cumva greșit, pentru că autoritatea din Marea Britanie care se ocupă de achiziții de genul (CMA) în continuare ține procesul pe hold, tot din considerente ce au legătură cu cloud gaming. Ba chiar, autoritatea britanică a și răspuns deciziei Uniunii Europene de a da undă verde tranzacției, iar mesajul nu e tocmai pozitiv:

Britanicii se mențin tari pe poziții și susțin în continuare că această achiziție ar putea duce la o piață mai săracă de cloud gaming, lucru pe care oficialii nu și-l doresc. La final, thread-ul de pe Twitter se încheie cu: „the CMA stands by its decision”, deci e posibil să nu vedem un final fericit.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button