PC

Ubuntu a sosit pe Window Store

Dacă aveți nevoie de câteva funcții de Linux, dar nu vreți să îl folosiți în loc de Windows, puteți găsi acum o variantă specială de Ubuntu pe Windows Store.

Sistemul de operare poate fi descărcat și instalat direct în Windows 10, dacă faceți parte din programul de insider. Ubuntu va funcționa în tandem cu W10, mulțumită funcției Windows Subsystem for Linux, care vă permite să rulați terminalul Ubuntu direct din CMD.

Astfel, veți avea acces la bash, ssh, git, apt și dpkg, fără a fi nevoiți să faceți o instalare paralelă de Linux, separată de Windows. Totul pur și simplu va funcționa după un restart, cu posibile mici probleme ocazionale.

Ubuntu nu este singura distribuție de Linux care va beneficia de o astfel de variantă, pe parcursul acestui an urmând ca SUSE și Fedora să facă tranziția către Windows Store.

Dar dacă vă trece cumva prin cap ideea că în acest fel Microsoft acceptă Linux, iar cele două sisteme de operare pot coexista, ați putea să aruncați un ochi peste cam fiecare lucru pe care îl fac avocații companiei.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button