Gaming

Ubisoft vinde de doua ori mai multe jocuri de PS4 decat de Xbox One

Ubisoft a scos la iveală de curând statisticile vânzărilor de anul acesta, care prezintă niște situații interesante. 27% din vânzările lor merg spre consola celor de la Sony, PlayStation 4, însă dacă vă așteptați ca pe locul 2 să apară Xbox One, competitorul PS4-ului, veți fi surprinși să aflați că PC-ul este acum secundul. 23% din vânzări sunt făcute pe această platformă, care anul trecut nu înregistra decât 14% din vânzarile celor de la Ubisoft.

Locul 3 reprezintă un amalgan de console, punând la un loc vânzările de pe XBone, Xbox 360 și Playstation 3, ele reușind să strângă împreună 11% din vânzari. După cum era de așteptat, în coada listei se află consola celor de la Nintendo care a strâns doar 3%. Cu toate acestea, Ubisoft înregistrează pierderi destul de mari, dar speră să își revină odată cu lansarea noul Assassin’s Creed și a lui Rainbow Six: Siege.

Dacă anul trecut Ubisoft avea la sfârșitul anului vânzări de 360 de milioane de euro, momentan anul acesta ei au încasat doar 96.6 milioane de euro, dar pot apărea diferite răsturnări de situație pe parcursul semestrului următor. Pe de alta parte discutam despre o companie care are ceva probleme la capitolul comunicare cu fanii, de cele mai multe ori produsul promis si cel livrat fiind doua lucruri total diferite. Totusi, popularitatea PS4-ului in aceasta generatie de console este de neconstestat.

Articole asemanatoare

Back to top button