PC&Consoles

Ubisoft rămâne independent, deocamdată

Pe parcursul zilei de ieri a avut loc anuala întrunire a consiliului de administrare a companiei Ubisoft.

În ultimele luni a tot persistat teama că aici Vivendi va face o mișcare pentru a exercita control asupra companiei, cerând un loc la consiliu și poate chiar încercând să împiedice participarea lui Yves Guillemot, CEO și fondator, la conducerea marelui publisher.

Aceste temeri nu s-au materializat. Yves Guillemot a fost numit iarăși ca membru al consiliului, iar ceilalți membri și-au arătat suportul pentru forma actuală a companiei. Vivendi nu a făcut nici o mișcare, deși deține 23% din Ubisoft.

Desigur, asta ar putea fi o capcană, așa că Ubisoft nu se va relaxa  până când nu își recapătă toate acțiunile înapoi de la Vivendi. În cazul în care nu va face asta, iar conglomeratul multi-media reușește să obțină încă 7% din acțiunile Ubisoft, este obligat prin lege să facă o ofertă de achiziție a pachetului majoritar.

Anul viitor, la următoarea întrunire a consiliului de administrare, Vivendi va avea ocazia din nou să își facă simțită prezența și să își exercite controlul asupra conducerii companiei Ubisoft.

[Gamasutra]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button