GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Ubisoft lansează o platformă NFT pentru obiecte in-game unice

NFT-urile și-au făcut încet dar sigur loc în piața jocurilor video. Ubisoft este primul mare producător care intră pe această piață, lansând o platformă dedicată. Primul joc în care vor fi introduse obiecte unice este Ghost Recon Breakpoint și trebuie să recunosc că sistemul este destul de interesant.

Noua platformă se numește Ubisoft Quartz și produsele vândute se numesc Digits. Acestea sunt NFT-uri deghizate în elemente cosmetice pe care jucătorii le pot cumpăra cu bani reali. Fiecare element sau obiect de acest fel este identificat prin intermediul unei serii unice. Aceasta din urmă este stocată în blockchain și servește că dovadă a achiziției.

Sistemul este interesant pentru că le permite jucătorilor să facă schimburi sau să-și vândă elementele unice. Chiar dacă aceste NFT-uri sunt unice, nu sunt legate în mod direct de joc, astfel pot fi vândute. Ubisoft Quartz este în stadiu open-beta momentan, dar reușește deja să stârnească o grămadă de controverse. Și chiar dacă ne place sau nu, producătorii urmăresc profiturile, iar studioul francez nu este singurul care se aruncă în această horă. Alături de el mai joacă și EA și Take-Two, însă aceste două companii nu au început încă să facă progres vizibil, ca de exemplu o platformă dedicată.

Ubisoft Quartz va fi disponibil începând cu data de 9 Decembrie în Statele Unite, Canada, Franța, Germania, Italia, Belgia, Australia și Brazilia. Pe măsură ce platforma se va apropia de stadiul final și vor fi adăugate din ce în ce mai multe NFT-uri, acoperirea va crește și ea până va ajunge la nivel global. Asta desigur, dacă gamerii vor primi cu brațele deschise această inițiativă, lucru care mi se pare aproape imposibil.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button