MORE

Ubisoft primeste multi bani, nu ii vrea

Industria jocurilor este un loc amuzant si ocazional ciudat. Cel mai recent exemplu este cel al companiei Ubisoft, care a primit o suma considerabila de bani de la Vivendi, iar acum se teme ca nu cumva sa primeasca mai multi.

Corporatia Vivendi, care pentru multi ani de zile avea printre proprietatile sale Sierra si Blizzard, incearca acum sa puna din nou mainile pe o companie de succes din domeniul jocurilor si pare sa isi fi pus ochii pe Ubisoft.

Vivendi a cumparat 6.6% din actiunile marelui publisher, pentru suma de 140 de milioane de euro. Aceasta manevra este vazuta de catre Yves Guillemot, CEO Ubisoft, ca fiind una in nici un caz binevenita.

De ce? Pentru ca Vivendi este o corporatie cunoscuta pentru obiceiul neplacut de a urmari agresiv achizitiile altor companii din segmentul de divertisment. Iar conform unui e-mail intern trimis de Guillemot, daca Vivendi ar prelua controlul, atunci Ubisoft ar fi condus de oameni care nu inteleg expertiza lor si ce este necesar pentru a reusi in aceasta industrie.

Ca urmare, Ubisoft va face tot ce poate pentru a nu fi cumparat de Vivendi. Desi, daca stai si te gandesti, cat timp a fost sub tutela Vivendi, Blizzard a devenit cel mai de succes studiou din istoria industriei jocurilor, lansand Stacraft, Diablo 2 si World of Warcraft.

Poate sub controlul Vivendi, Ubisoft va face lucruri mai bune, cum ar fi sa nu mai foloseasca Uplay, sau macar sa faca Uplay mai putin groaznic. Desigur, nu ar strica nici daca ar face jocuri ceva mai rafinate, sau macar care nu pot fi confundate intre ele, desi fac parte din francize complet diferite.

[Games Industry]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button