MORE

Ubisoft planuieste jocuri VR in 2016!

Pana in prezent, nu prea au existat jocuri realizate special pentru realitatea virtuala; titlurile pot fi numarate pe degete, multe dintre acestea fiind adaptari. Fie ca este vorba despre o piata la inceput de drum, fie ca este vorba de lipsa de experienta, jocurile VR pe piata actuala sunt asadar putine. Asta daca Ubisoft nu cumva planuieste „pe bune” sa dezvolte jocuri VR in 2016, conform declaratiilor lui Yves Guillemot, CEO-ul Ubisoft.

Yves Guillemot a declarat catre investitorii Ubisoft ca in acest moment un numar de jocuri se va bucura de beneficiile realitatii virtuale, asta dupa ce vor ajunge pe rafturile magazinelor in 2016. Numarul de jocuri nu a fost stipulat, la fel cum nu se stiu nici titlurile care „vor beneficia de avantajele realitatii virtuale”, dar Ubisoft sunt foarte increzatori in aceste titluri VR, care promit multe.

Conform raportului, jocurile VR duc la o experienta si un gameplay mult mai imersive, care ar putea tenta mai multi jucatori in lumea gaming-ului. Totusi, provocarea, potrivit lui Guillemot, este realizarea unor jocuri care sa se adapteze spatiului virtual fara ca jucatorul sa sufere de vertij sau sa aiba probleme cu faptul ca are un „display legat de cap”.

Adevarul este ca multi utilizatori nu se impaca bine cu jocurile VR, multi avand probleme cu miscarile, creierul interpretand informatia ca reala. Pe de alta parte, in apararea celor de la Ubisoft, ar fi de spus ca acestia nu sunt straini de provocari, unele dintre cele mai bune jocuri de Wii 3rd party fiind realizate de Ubisoft. Potential exista, atat timp cat investesc mai mult decat… doua pauze in realizarea jocurilor.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button