PC&Consoles

Ubisoft încearcă să combată Vivendi

Ubisoft tot încearcă să își păstreze identitatea și independența în fața avansurilor făcute de Vivendi, iar recent a înregistrat o mică victorie.

Marele publisher a reușit să cumpere înapoi mai bine de 3 milioane de acțiuni, însumând mai bine de 120 de milioane de euro. Asta reprezintă 3.2% din totalul companiei, acțiunile aflându-se în proprietatea băncii de investiții Bpifrance. Afacerea se va finaliza abia în luna noiembrie, fiind un pas către păstrarea independenței față de Vivendi, care deja a început procesul de asimilare a studioului Gameloft.

Vivendi deține în acest moment 22.8% din Ubisoft, având intenția de-a contopi publisher-ul care ne-a adus Assassin’s Creed și Gameloft într-o singură entitate pe care o controlează deplin. În acest moment Ubisoft speră să evite această soartă prin achiziția a cât mai multe acțiuni de la investitorii săi cu putință, în așa fel Vivendi nu va putea să obțină un pachet majoritar de acțiuni. Chiar dacă va reuși să treacă de pragul la care poate oferi celorlalți investitori opțiunea de a le cumpăra acțiunile, dacă cea mai mare parte din acestea se vor afla la Ubisoft, atunci publisher-ul are o șansă bună să își păstreze independența.

Totuși, asta nu va împiedica o influență a celor de la Vivendi asupra operațiunii de zi cu zi a companiei Ubisoft, deoarece se așteaptă ca săptămâna aceasta să se facă o cerere pentru obținerea unui loc la consiliul de administrare a publisher-ului.

În cazul în care acest plan va eșua, atunci o parte însemnată din conducerea și angajații companiei vor părăsi Ubisoft.

[Gamasutra]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close