MORE

Ubisoft cere ajutor sa scape de Vivendi

In ultimele luni, corporatia Vivendi, cea care pana acum cativa ani detinea Blizzard, a inceput sa infulece bucati din Ubisoft si din Gameloft. Cele doua companii nu au fost tocmai multumite de atentia primita din partea Vivendi si incearca in mod activ impiedice o achizitie, mergand chiar pana la punctul de a cere ajutor de la canadieni.

Yves Guillemot, CEO al Ubisoft, doreste in acest moment sa mareasca numarul de actionari din Canada, pentru a putea controla mai bine capitalul companiei. A avut chiar o intrunire cu prim ministrul tarii, prin care a discutat ce efecte ar putea avea o potentiala achizitie a Ubisoft de catre Vivendi asupra celor mai bine de 3000 de angajati ai companiei din Canada.

Probabil vi se pare cam exagerata reactia sa, dar in acest moment Vivendi deja detine 30% din Gameloft, ceea ce inseamna ca in Franta poate deja sa faca o oferta pentru a prelua intreaga companie, iar Ubisoft cu siguranta urmeaza.

Ce fel de repercursiuni ar putea avea asupra celor de la Ubisoft o achizitie din partea Vivendi? Nu se poate spune, Blizzard a stat chiar bine sub tutela corporatiei, lansand World of Warcraft si in esenta devenind una dintre cele mai profitabile entitati din industria jocurilor.

Insa teama de Vivendi pare sa fi avut efecte destul de interesante, Ubisoft alegand sa nu mai pompeze pe piata in fiecare an un joc Assassin’s Creed, pentru a se concentra pe calitate.

[Eurogamer]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close