MOREȘtiri IT

Ubisoft București și UNArte: Parteneriat pentru primul curs de artă digitală 3D din mediul academic

București, 19 iulie 2019 – Ubisoft, în parteneriat cu departamentul Scenografie din Facultatea de Arte Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Arte București, anunță încheierea primului an al cursului de Artă Digitală 3D, o premieră în programa unei instituții de învățământ public din România.

Acest proiect pilot este adresat studenților departamentului de Scenografie, indiferent de anul de studiu, are o durată totală de 3 ani, și este bazat exclusiv pe o curriculă realizată de experții în modelare, texturare și animație 3D din cadrul studioului Ubisoft București. Începând cu anul universitar 2019 – 2020, cursul va deveni obligatoriu pentru cursanții departamentului de Scenografie și opțional pentru toți studenții UNArte.

La finalizarea cursului, participanții vor putea să își pună în aplicare cunoștințele în domenii precum vizualizarea arhitecturală, publicitate, design industrial, printare 3D, crearea de jocuri video sau film.

Colaborarea cu studioul Ubisoft București reprezintă pentru UNArte un pas important în direcția manifestării creativității studenților noștri prin intermediul artei digitale 3D. Mai mult, vrem să le oferim o viziune mai amplă asupra domeniilor în care pot alege să profeseze după absolvire”, declară Prof. Lector Univ. Dr. Anca Albani.

În primul semestru, studenții au avut ocazia să afle noțiuni introductive în modelarea 3D, dar și să recreeze elemente precum scene sau obiecte, sub îndrumarea profesorilor. Curricula celei de-a doua părți a anului universitar a inclus elemente de texturare a obiectelor, proiectul final presupunând modelarea și texturarea unei scene 3D conform unei tematici și stil vizual alese individual de fiecare student.

Vrem să le oferim uneltele necesare pentru a-și transpune imaginația, dar și toate cunoștințele obținute în timpul facultății, într-un format digital. Unul dintre cele mai importante obiective ale acestui curs de Artă Digitală 3D este să încurajeze creativitatea”, spune Teo Cazghir, Senior Environment Artist la Ubisoft București, dar și profesor al acestei discipline. ”Încă de la realizarea curriculei ne-am dorit să le oferim studenților libertate în alegerea modului în care vor sa își exprime creativitatea, să le devenim ghizi în această călătorie spre arta digitală”, adauga Alexandru Voinea, Environment Artist în cadrul aceluiași studio și profesor al cursului.

O parte dintre lucrările cursanților, realizate în 3D Studio Max, au fost expuse la sediul Ubisoft Bucuresti, într-un eveniment la care au participat atât studenți ai cursului de Artă Digitală 3D, cât și reprezentanții UNArte și o parte a celor care lucreaza în departamentul de Artă al Ubisoft București.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button