PC&Consoles

Ubisoft ar vrea să facă propriul PlayerUnknown’s Battlegrounds

Yves Guillemot, CEO al Ubisoft, pare să fie un mare fan jocului PlayerUnknown’s Battlegrounds, deoarece a declarat recent că ar putea explora același tip de gameplay în propriile titluri.

Acesta a menționat în conferința cu investitorii companiei că nu vede o influență negativă asupra jocurilor precum Rainbow Six Siege din partea lui Battlegrounds, dar că ar fi genul de idee pe care ar dori să o vadă explorată sub formă de DLC sau de joc întreg, făcut de către Ubisoft.

Anunțul său este destul de surprinzător, nu pentru că președintele unui publisher masiv spune pe față că vrea să copieze un joc indie, ci pentru că, practic, Ubisoft are deja un joc similar în concept în funcțiune. The Division nu doar că include o componentă de PvP la care jucătorii se luptă după loot, dar are și un DLC de supraviețuire ce seamănă destul de mult cu Battleground. Desigur, acest DLC conține și elemente ce țin de lupta împotriva mediului, așa că într-un fel se aseamănă mai mult cu predecesorii genului, ca DayZ.

Faptul că acea componentă a jocului a fost livrată sub forma unui DLC nu a fost însă prea benefic, popularitatea lui The Division scăzând simțitor după lansare. Iar adiția a încă unui DLC care să fragmenteze și mai mult populația jocului probabil nu va fi benefică. Wildlands, jocul ce ar avea un decor și mecanici mai propice pentru acest stil de joc, nu prea intră în calcul, din moment ce infrastructura sa de multiplayer cooperativ nici măcar nu este în stare să funcționeze cum trebuie cu patru oameni la un loc, da barem 100.

Dar, cine știe, poate continuarea sa inevitabilă va merge pe această cale, sau Far Cry 5 va primi un DLC de multiplayer important prin 2018.

[Gamespot]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button