PC&Consoles

Ubisoft ameninta ca se va destrama daca Vivendi continua

Ubisoft continua sa combata in mod activ posibilitatea de-a fi cumparat de Viviendi. Iar acum recurge la o solutie finala, abandonul companiei in cazul achizitiei.

Modul in care functioneaza in acest moment Ubisoft incurajeaza creativitatea, iar conducerea actuala a fost responsabila pentru asta. Insa in cazul in care Vivendi va inhata Ubisoft, exista posibilitatea clara ca anumite schimbari sa se produca in cadrul conducerii, cum ar fi inlocuirea capeteniei sale, Yves Guillemot.

Acesta are sprijin foarte mult din partea angajatilor sai, care ameninta chiar cu un exod in masa in cazul in care Vivendi va cumpara Ubisoft. Nu este vorba de toti angajatii companiei, care in momentul actual se apropie de 10 mii, ci de cei care au un statut mai proeminent si sunt considerati a fi angajati cheie ai companiei.

Ca urmare, repercursiunile unei achizitii vor fi si mai mari decat se credea initial. Nu doar ca Ubisoft va fi afectat de ce decizii va face Vivendi despre viitorul sau, dar compania va ramane si fara un numar mare de angajati de seama.

Desigur, Ubisoft sub Vivendi poate nu ar fi in pericol, la urma urmei, Blizzard era in proprietatea Vivendi cand a lansat Wold of Warcraft, cel mai profitabil joc al tuturor timpurilor.

[Bloomberg]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button