PC&Consoles

Ubisoft a supărat Bolivia cu Wildlands

Ghost Recon Wildlands va fi lansat în curând și din ce am jucat pare a fi destul de bun. Atât timp cât nu iei în considerare modul în care se comportă mașinile și problemele de server, poate fi de-a dreptul superb. Dar jocul se pare că are mici probleme și la nivel internațional.

De când a fost anunțată premiza jocului, părea de parcă are potențialul de-a genera ceva probleme. La urma urmei, ideea poveștii este că un cartel de droguri a preluat controlul asupra Boliviei, iar guvernul a fost complet incapabil să îl combată și a trebuit să i se supună, punând chiar armata țării în serviciul traficanților. O armată care, apropo, are elicoptere de atac nelimitate. În povestea jocului, singura forță care poate doborî acest cartel care a subjugat o întreagă națiune este compusă din patru americani picați din cer.

În reacție la această premiză, Ministerul de Interne al Boliviei a trimis o scrisoare către ambasadorul Franței din țară, cerând o intervenție, iar în cazul în care nu se poate face nimic în această privință, Ubisoft ar putea fi dat în judecată. De ce? Probabil se va născoci un motiv legal pentru care a face un joc în care în esență spui că o întreagă națiune este complet inutilă și are nevoie de o mână de americani să îi conducă ar reprezenta vreun prejudiciu.

Ubisoft se apără spunând că opera lor este ficțiune, iar Bolivia a fost aleasă ca locație pentru peisajele sale mărețe și cultura sa bogată. Motiv pentru care joci ca niște americani pe tot parcursul poveștii.

Va duce asta la vreo repercusiune reală pentru Wildlands? Probabil nu. Dar trăim într-o lume ciudată, așa că cine știe ce se poate întâmpla. Jocul ar putea căpăta un update după lansare în care locația să fie redenumită „Brolivia”… dar atunci ar călca pe teritoriul lui Broforce.

[Gamespot]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button