GamingMobileRSS PaginaDeMediaTech&IT

Ubisoft a dat în judecată Google și Apple

Aparent e rău să ajuți la încălcarea legii

În această lume există ceva numit copyright, ce permite creatorului unui lucru să nu se trezească într-o zi că cineva i-a copiat munca și o vinde acum, fără nici un fel de mod prin care să împiedice asta. În teorie. În practică poate fi un coșmar fără sfârșit ce a pierdut de mult din vedere obiectivul existenței sale. Spre exemplu, pățania recentă a celor de la Ubisoft cu Rainbow Six Siege, Google și Apple.

Dacă nu sunteți la curent, cu o jumătate de deceniu în urmă, Ubisoft a lansat Rainbow Six Siege, un FPS de multiplayer ce era inițial destul de groaznic din punct de vedere tehnic. Avea și probleme foarte mari cu trișorii. Din fericire, Ubisoft l-a reparat și chiar a rezolvat o mare parte problema trișorilor, chiar dacă asta cu siguranță a dezamăgit câțiva angajați din România ai companiei care erau de părere că fiecare joc are trișori, așa că ce contează.

Devenind popular, jocul a început să fie copiat pe mobile de diverse companii. O astfel de copie este Area F2, creat și lansat în această primăvară de un studiou afiliat companiei masive Alibaba. Ubisoft consideră că jocul copiază atât de mult Rainbow Six Siege (pare să aibă și un Tachanka pe lângă faptul că arată cam identic, de la personaje la interfață, la hărți, la mecanici) încât a cerut ca jocul să fie retras pe Android sau iOS.

Apple și Google nu au fost de acord, jocul încă mai fiind disponibil pe ambele magazine. Ca urmare, Ubisoft a decis să apele la tribunal. Dar nu pentru a se certa cu Alibaba, China având legi de copyright foarte diferite de ale noastre, ci pentru a da în judecată Google și Apple.

Dacă Ubisoft are dreptate în această situație probabil este un subiect ce va necesita câteva zile întregi de discuții. Cert este că rezultatul acestui proces va avea consecințe destul de mari. Nu de alta, dar ambele magazine sunt pline de clone și lucruri ce ar putea la fel de bine să aibă scrise pe ele „conținut furat aici”.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button