MORE

Uber incearca sa explice de ce a suparat hackerii

Zilele trecute va informam ca Uber a lansat o initiativa de gasirea a bug-urilor din software-ul sau, oferind recompense celor care reuseau sa le depisteze.

Problema era ca Uber nu prea oferea recompensele, tot scotand bug-urile gasite din lista, fara sa ii plateasca pe cei care le-au gasit. Dupa cum va puteti imagina, asta a dus la multa dezamagire si neincredere.

Compania a explicat in cele din urma care a fost motivul. Aparent, a incercat sa declasifice unele din bug-uri pentru ca nu prezentau un risc mare de securitate si nu vroiau sa faca oameni priceputi in domeniu sa se apuce de descoperit mici erori care nu erau atat de importante. Nu a fost pentru a evita platirea sumelor promise.

Pana acum, Uber a acordat aproape o suta de recompense in cadrul acestui program si va continua cu el. Din nefericire, programul este mult mai divers decat aceste 100 de recompense, dar postul initial de pe Reddit, care inainte de a fi sters a avea 5000+ de up votes, indica faptul ca acest gen de comportament este unul uzual.

Este psobil ca user-ul in cauza si UBER sa fi ajuns la o intelegere amiabila pe de alta parte, ceea ce dovedeste ca Uber nu doreste chiar sa se puna rau cu o comunitate cu un simt al umorului usor deplasat. Sa ne aducem aminte cam ce glume pot face online un astfel de grup.

https://youtu.be/eRkXw2oBvAI

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button