PC

Twitter valoreaza acum mai putin decat clona sa chinezeasca

Valoarea de piata a cunoscutei retele de socializare se pare ca a inceput sa scada, competitorul chinez in acest moment, Weibo, infintat in 2009, are un market cap de 11.35 miliarde de dolari, in timp ce Twitter, doar un umil 11.34 miliarde de dolari.

Twitter este intr-o cadere libera, sangerand utilizatori de la luna la luna, asta dupa ce a pierdut 5 milioane de utilizatori in ultimele 12 luni, dintr-un numar curent de 313 milioane. Weibo, pe de alta parte, cu toate ca este vorba de o clona, are o crestere impresionanta, in acest moment numarand 282 de milioane, dintre care 70 de milioane au venit doar anul trecut.

Twitter sunt intr-o situatie sumbra, ultima tratativa de a vinde compania avand zero succes, cumparatorul ridicandu-se de la masa de tratative pur si simplu si parasind camera. Weibo, companie sustinuta de Alibaba, care detine si 30 la suta din reteaua de socializare, din care se pare ca in China se castiga destul de bine, mai ales din vanzarea de reclame. Lucru pe care Twitter nu il poate spune la nivel global in acest moment.

Astazi, spre exemplu, diferenta intre cele doua companii se pare ca a mai crescut un pic, Weibo aflandu-se la 11.32 miliarde de dolari si Twitter aflandu-se la 11.23 Miliarde.

[Techinasia]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Pai normal pentru ca ala e un serviciu pentru „chineji” . Oricum Twitter mi se pare nefolositor ,pot trai si fara el .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button