MORE

Twitter si tweet-urile favorite-acum publice pe timeline-ul tau

Twitter experimenteaza tot timpul cu felul in care utilizatorii interactioneaza cu platforma lor. Tot timpul exista o mica modificare, un mic aspect schimbat, la o scara restransa sau mare cat sa schimbe intreaga dinamica a Twitter-ului. Totusi, ultima schimbare implementata a cam suparat internetul. Asta pentru ca tweet-urile favorite sunt acum publice pe timeline-ul tau!

Pentru cei care nu stiu cum functioneaza Twitter-ul, o mica explicatie trebuie sa preceada stirea in sine. In principiu, Twitter este o platforma de socializare bazata pe un sistem mini-blog, in care trebuie sa te exprimi intr-un numar limitat de caractere. Pe aceasta platforma poti sa trimiti tweet-uri, care sunt o metoda de a impartasi o opinie sau un mesaj cu cei care te urmaresc. Poti sa urmaresti alte persoane si sa le verifici parerile. Poti sa retweet-uiesti un tweet al unui alt utilizator si sa il impartasesti cu cei care te urmaresc. Poti sa trimiti mesaje private si poti sa apesi butonul de favorite, reprezentat printr-o steluta la baza tweet-ului. Bun, acum ca avem bazele, urmeaza stirea: 

Recent tweet-urile favorite au fost facute publice de catre Twitter, astfel si alti utilizatori au putut sa vada ca Maria a dat „favorit” la X cont de Twitter si ca Jan are la „favorite” colectionari de Barbie. Intelegeti unde este problema…NU? Twitter a inceput sa puna favoritele si pe cei pe care ii urmaresti in timeline-ul public, lucru care nu prea i-a incantat pe utilizatori, multi dorind ca aceasta „activitate” sa ramana privata, si nu publica. Din pacate nu exista o certitudine daca este vorba doar despre un experiment al celor de la Twitter, sau despre o implementare permanenta, dar stim ca momentan nu exista o metoda de a opri Twitter-ul sa iti faca tweet-urile favorite publice, lucru care ne face sa ne intrebam cam cat de mult ni se incalca dreptul la intimitate.

In momentul in care implementezi asa ceva, trebuie sa existe si o metoda de a dezactiva acest ceva. Nu de alta, dar poate bunica ta te urmareste pe Twitter si nu doresti sa stie ca ai dat favorit la ultimul Tweet al celor de la YouPorn. Twitter si-a depasit categoric atributiile cu acest nou „update”, iar asta este posibil sa ii coste niste bani si niste utilizatori.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button